Skip to main content
Tagasi

EVS-EN ISO 6887-1:2017+A1:2025

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 1: Üldeeskirjad algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste valmistamiseks

Üldinfo

Kehtiv alates 15.01.2025
Alusdokumendid
ISO 6887-1:2017; EN ISO 6887-1:2017; ISO 6887-1:2017/Amd 1:2024; EN ISO 6887-1:2017/A1:2024
Direktiivid või määrused
puuduvad

Standardi ajalugu

Staatus
Kuupäev
Tüüp
Nimetus
15.01.2025
Põhitekst + muudatus
15.01.2025
Muudatus
18.04.2017
Põhitekst
Selles standardis määratletakse inimtoiduks ja loomasöödaks mõeldud toodete mikrobioloogiliseks uuringuks algsuspensiooni ja lahjenduste aeroobse ettevalmistamise üldeeskirjad.
See standard on üldkohaldatav ja muid osi kohaldatakse vastavalt eessõnale konkreetsete tootegruppide suhtes. Mõnda aspekti võidakse kohaldada ka molekulaarsetele meetoditele, mille puhul maatrikseid saab seostada polümeraasi ahelreaktsiooni (PCR) etappide inhibeerimisega, ning seega mõjutavad need katsetulemust.
Selles standardis ei käsitleta proovide ettevalmistamist loendamise ja tuvastamise katsemeetodite jaoks, mille puhul valmistamisjuhiseid on kirjeldatud üksikasjalikult rahvusvahelistes eristandardites.

Nõutud väljad on tähistatud *

*
*
*
PDF
24,80 € koos KM-ga
Paber
24,80 € koos KM-ga
Sirvi standardit alates 2,48 € koos KM-ga
Standardi monitooring

Teised on ostnud veel

Põhitekst

EVS-EN ISO 22174:2024

Microbiology of the food chain - Polymerase chain reaction (PCR) for the detection and quantification of microorganisms - General requirements and definitions (ISO 22174:2024)
Uusim versioon Kehtiv alates 16.09.2024
Põhitekst

EVS-EN ISO 22119:2011

Microbiology of food and animal feeding stuffs - Real-time polymerase chain reaction (PCR) for the detection of food-borne pathogens - General requirements and definitions (ISO 22119:2011)
Kehtetu alates 16.12.2024
Põhitekst

CEN ISO/TS 13136:2012

Microbiology of food and animal feed - Real-time polymerase chain reaction (PCR)-based method for the detection of foodborne pathogens - Horizontal method for the detection of Shiga toxin-producing Escherichia coli (STEC) and the determination of O157, O111, O26, O103 and O145 serogroups (ISO/TS 13136:2012)
Uusim versioon Kehtiv alates 05.12.2012
Põhitekst

EVS-EN ISO 6887-2:2017

Toiduahela mikrobioloogia. Katseproovide, algsuspensiooni ja kümnendlahjenduste ettevalmistamine mikrobioloogiliseks uuringuks. Osa 2: Liha ja lihatoodete ettevalmistamise erieeskirjad
Uusim versioon Kehtiv alates 18.04.2017